ההיסטוריה של ההומאופתיה

 

ע"מ לגולל את ההיסטוריה של ההומאופתיה יש להתחיל ולסיים באבי ההומאופתיה כריסטיאן פרידריך סמואל הנאמן.

הנאמן נולד בעיירה מייסן שבפרוסיה הגרמנית. הוריו גידלו אותו קרוא וכתוב כבר בילדותו, אביו השפיע עליו מאוד ע"י הקניית ערכים גבוהים ומוסריים. בנערותו הנאמן רכש ידע רב בשפות שונות כגון-יוונית, לטינית, עברית, ערבית, ספרדית ועוד, ידע שישמש אותו בעתיד. למרות הפצרות אביו שיפסיק ללמוד ויעזור בנטל הכלכלי, הוא הלך אחר נטיות ליבו לכיוון המחקר והמדעים.


בנוסף הנאמן השתכר מעבודות תרגום של מאמרים בגלל הידע שלו בשפות, רוב המאמרים שתרגם היו בנושאי רפואה. בשנת 1977 עבר הנאמן לווינה והפך לסטודנט לרפואה. לאחר 10 שנים בהם פעל כרופא וכמתרגם בעל פעלים רבים, הוא הבחין בחוסר היעילות של מדע הרפואה והטיפול של אותם ימים, הוא תקף את נושא הקזות הדם, מתן חומרים משלשלים שימוש בחשמל ועוד אמצעיים שנראו בעיניו לא מהימנים.

גילוי חוק הדומים

בין הכתבים שתרגם נתקל הנאמן במאמר של וויליאם קאלן על תרופת הכינין כתרופה למחלת המלריה , מאמר זה עורר בו התנגדות וכתוצאה מקריאה זו החליט לעשות ניסוי על עצמו וליטול מנות חוזרות של כינין, הנאמן החל הרגיש רדום בכפות רגליו, איטי וחלש, לאחר מכן הרגיש דופק לב מהיר חרדה ורעד, צמא גדול, סימפטומים המקושרים לקדחת חוזרת, הוא דיווח שברגע שהפסיק ליטול את התרופה בריאותו שבה אליו. הנאמן כתב במפורש "חומרים היכולים לייצר סוג כלשהו של קדחת ירפאו קדחת חוזרת".
בשנת 1801 טיפל הנאמן לראשונה בעזרת רמדי במשפחה שחלק מילדיה חלו במחלת השנית בעזרת הרמדי belladonna לאחר שהבחין שרק ילדה שהשתמשה בחומר זה כדי להגן על מפרקי ידיה לא חלתה במחלה.

כבר אז הנאמן הבין את חשיבות הטיפול במנות מזעריות ומדוללות והטיפול הצליח. אך הפרסום על כך עורר מחלוקות ותגובות זועמות על פועלו של הנאמן שממילא עורר מחלוקת בגלל דרך טיפולו השונה. רק בשנות העשרים של המאה ה-19 הוכרה הbelladona כרמדי הומיאופתית היעילה לטיפול במחלת השנית.

הנאמן כשומר הבריאות

גישתו של הנאמן כרופא הייתה ייחודית לזמנו, הוא נתן למטופליו עצות בנוגע לאורח חיים תזונה והיגיינה נכונה, המליץ על התעמלות גופנית ושהייה באוויר צח. הנאמן כתב כי יש שלוש דרכים לרפא-להסיר או להשמיד את גורם המחלה המקורי ,ריפוי נגדי ע"י הנוגד, דרך שלישית שמטרתה לעקור את הרוע מן השורש שדורשת חקירה של השפעותיהן של רמדיס באמצעות ניסויים על בני אדם בריאים(פרובינג). לאחר מכן ניסח הנאמן חוק שבו חלק על בלעדיותו של החוק הכללי ריפוי בעזרת נוגד (contraria contraries)והציע את חוק" הריפוי באמצעות הדומה"
(similia similibus). כעת התפנה הנאמן לעסוק בשאלה האם כדאי לערבב יותר ממרשם אחד יחד? האם כדאי להמליץ על מרחצאות, חוקנים, הקזות דם, מריחת משחות-באותו הזמן? האם נוכל להשיג ריפוי מדויק וללמוד מה כל תרופה השיגה כדי שנדע לחזור עליה בהצלחה במקרים דומים? הנאמן קבע כי המוח האנושי לא מבין לעולם יותר מדבר אחד בזמן נתון וששני כוחות דינאמיים שונים לא ישפיעו כפי שיכלו להשפיע אם יינתנו כל אחד לחוד, הטבע אוהב פשטות ויכול לבצע הרבה עם רמדי אחת, חקו את הטבע! עוד הוא ניסח שאם שני גירויים מאוד דומים זה לזה הכוח החלש וכל פעולותיו יושמדו לחלוטין ע"י הכוח הדומה החזק יותר.

כתביו של הנאמן המשיכו להתפרסם בנושאים שמעסיקים אותנו עוד היום: די למתן התרופות המוגזמות, רפואה חייבת להתבסס על ניסיון מדעי ובסיס קליני מוצק, תרופות פליאטיביות(מקלות )יעילות רק במקרים של סכנת חיים, המנה המזערית ביותר היא היעילה, רק תרופה אחת נחוצה ולא ערבוב של תרופות וכדומה. בספרו ה"אורגנון" חיבר הנאמן את כל עקרונותיו וגילוייו המרעישים לכדי שלמות אחת.

בכדי ללמד ולהעביר את שיטתו הנאמן פנה לדור הצעיר של סטודנטים לרפואה וב- 1812 החל הנאמן להרצות קורס באוניברסיטה. בסופו של יום נשארה סביב הנאמן קבוצה קטנה אך מאוד נאמנה של סטודנטים שדבקו בו ובשיטתו. בתקופה זו הנאמן וקבוצתו עוררו מחלוקות רבות. מאחר והנאמן השתמש בתרופות אותן הכין בעצמו הרוקחים חששו כי פרנסתם תיפגע ואף הוגשה תלונה כנגדו לבית המשפט, בנוסף ניסה הנאמן לטפל בנסיך שוורצנברג שלקה בשבץ, אך בשל הרגליו הרעים הנאמן לא הצליח לעזור לו והוא נפטר לבסוף, מאורע שעורר התנגדות גדולה ואף החמרה בתנאי ההומיאופתים. בשנותיו האחרונות עסק הנאמן יום וליל בהומאופתיה בטיפול בחולים ובשכלול עבודותיו החשובות המהדורה השישית של האורגנון, המחלות הכרוניות, ב-2 ביולי 1845 נפטר הנאמן בביתו שבפריז וחי יותר מ-88 שנים.

 

לקבלת ייעוץ חינם לחץ כאן או חייג: 09-9559496 או 0509691079


| הומאופתיה || הומאופתיה קלאסית || טיפול הומאופתי || גבי זסלבסקי הומאופתיה |
 
 
פנו אלינו ונשמח לעזור


* שם מלא:
* אימייל:
* טלפון:
Captcha





  • הדפס עמוד זה
  • ספר לחבר
  • הוסף לפייסבוק
  • הוסף לגוגל סימניות
  • הוסף ציוץ בטויטר
 הומאופתיה  טיפול בהפרעות קשב וריכוז  טיפול בדלקת בדרכי השתן  טיפול בטחורים  טיפול באלרגיה  טיפול הומאופתי בהריון  טיפול בטיקים  טיפול במערכת העיכול  טיפול הומאופתי בילדים ותינוקות  טיפול בבעיות עור  טיפולים הומאופתים נוספים  מאמרים